Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes i professors de l’Alt Penedès tornen satisfets pel premi Siemens i pensant en el futur

Dilluns alumnes i professors estaven a Madrid i rebien el primer premi de l’11ena edició del concurs que promou l’empresa Siemens a tot l’Estat sobre automatització industrial.

Aquest dimarts ja tornaven a estar a Vilafranca, amb el curs finalitzat i la satisfacció d’haver arribat un any més a desenvolupar un projecte mereixedor de reconeixements.
El tutor del projecte, Àngel García, recorda que enguany es van plantejar un sistema automatitzat d’empaquetament de comandes amb aplicació de tecnologia 4.0 i amb sensibilitat mediambiental. També amb l’aplicació de nous coneixements pioners a tot l’Estat.

El grau superior d’automatització i robòtica industrial, com altres cicles d’especialitat tecnològica, ofereixen bones oportunitats d’inserció laboral, i el fet de treballar en un projecte com el del concurs Siemens amplia el caràcter de la formació entre els alumnes participants.

Les tasques dels alumnes es van dividir en quatre estacions de treball de quatre alumnes cadascun, per implementar tota la tecnologia que el projecte exigia. Una vegada acabada la feina de cada grup es van anant agrupant les cèl·lules de treball per formar el projecte definitiu.
Un dels alumnes, l’Ivan Barrios, destaca que sempre es planteja un projecte que pugui tenir aplicació real.

I un altre dels companys, el Roger Roman, assenyala que més que un repte personal el projecte suposa un repte de treball en equip.

L’entrega del premi es va realitzar el dilluns a Madrid, on es van aplegar els estudiants, tutors i membres del jurat. Els 10.000 € en productes de la gama Simatic serviran per treballar en un projecte encara millor l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: