Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum ha presentat els primers resultats de l’excavació arqueològica de Cal Pa i Figues

La xerrada, que es va fer divendres al vespre a l’auditori del Vinseum, va anar a càrrec dels dos directors de l’excavació: els arqueòlegs Jordi Amorós i Imma Mesas.

Les obres de reforma del museu vilafranquí han permès la descoberta d’un cementiri medieval que, segons els experts, es tracta del més important mai trobat al Penedès, amb més de cent individus inhumats. 

L’equip d’arquòlegs va exposar dues possibles teories que explicarien la seva existència: un excedent a la necròpolis principal ubicada davant de basílica de Santa Maria o una crisi puntual de mortalitat, per exemple per la pesta negra de 1348, que obligués a les autoritats municipals de la vila a improvisar un nou lloc d’enterraments.

Es tractava d’una activitat inclosa dins de la programació del Dia Internacional dels Museus 2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: