Dilluns, 13 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull el lliurament de premis que reconeixen la sostenibilitat del turisme rural

Els premis reconeixen els esforços d’entitats, empreses i administracions per potenciar la sostenibilitat dels establiments de turisme rural.

L’Auditori de Vinseum va ser l’escenari en que es van lliurar els guardons de la tercera convocatòria dels Premis del Turisme Rural Sostenible, que té per objectiu fer un reconeixement a l’esforç de les institucions, administracions, persones i empreses que contribueixen de forma decisiva a impulsar i promoure el turisme sostenible a la Catalunya rural.

La finalitat d’aquests premis és contribuir a fer difusió de les millors iniciatives en el camp de la sostenibilitat per tal d’impulsar el creixement del turisme a les àrees rurals de forma cada vegada més sensibilitzada en el respecte a l’entorn. Entenem la sostenibilitat com un concepte transversal no únicament ambiental sinó també social, econòmica i cultural.

Aquests premis s’organitzen des de Turalcat, la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya, amb el recolzament de diferents administracions i entitats públiques. Al llarg del mes de maig s’han presentat 25 candidatures a les 8 modalitats de premis i el Jurat ha valorat entre elles quins són els millors candidats.

En l’acte de lliurament, la regidora de Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, es mostrava satisfeta de poder acollir aquesta celebració, i posava en valor en fet que l’Alt Penedès és el territori de la demarcació de Barcelona que té més i millor oferta de turisme rural.

Rius recordava també que fa molts anys que es treballa des de la comarca per potenciar l’enoturisme, i ara s’estan recollint els fruits.

Entre els guardonats únicament un establiment del Penedès, concretament la Masia Spa Can Pascol, de Pontons, com a millor conjunt de pràctiques sostenibles en allotjaments rurals.

L’acte d’entrega va comptar amb un convidat d’excepció, el reconegut naturalista Martí Boada que va destacar la necessitat d’impulsar la responsabilitat ambiental en tots els àmbits de l’activitat en el territori.

En el marc d’aquest lliurament de guardons es va fer també un reconeixement al 25è aniversari de l’Associació de Masies del Penedès, entitat que avui dia reuneix 36 cases.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: