Dimarts, 21 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

VeC ha presentat Vila Passejable

És un projecte que es basa en la creació de carrers de vianants en punts que comunicaran els equipaments amb més contingut social.

Pels Comuns és imprescindible anar treballant per a una ciutat cada vegada més lenta, una ciutat a la mida de les persones que es mouen caminant, amb la voluntat d’aconseguir que la vila sigui una vila passejable.

Proposen d’entrada quatre grans eixos cívics com a punt de partida que connectaran diferents espais de Vilafranca i que són els de l’hospital als instituts Eugeni d’Ors i Alt Penedès, de la zona esportiva als equipaments de la llosa i l’estació, del Ricard Fortuny a l’Institut Milà i Fontanals, i del CAP nord al Cristòfor.
Aquesta idea, diuen, cal superposar-la al concepte de ciutat jugable, que vol dir que els infants no han d’estar tancats en un recinte exclòs on desenvolupar les seves inquietuds, sinó que tota la vila ha de poder ser un espai contínuament jugable. Aquesta idea està vinculada a la reducció progressiva de la presència dels vehicles a l’espai públic, estiguin en moviment o estacionats, i per tant a un progressiu augment de l’espai públic per a vianants. De la mateixa manera des de VeC asseguren que és imprescindible, treballar per fer universal la mobilitat amb bicicleta.
També assenyalen que les veïnes i els veïns, o els infants, han de participar de la construcció urbanística de la vila

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
Penedès matí
Informatiu diari
08:30
Notícies en xarxa
Informació general
09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal

Penedès Televisió

07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
10:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
10:30
Diades castelleres
Samuel Martínez - joier

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: