Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC aposta per un pla de solidaritat territorial al Penedès i desenvolupar la Vegueria

Els representants de VeC van presentar dissabte a la rambla una de les seves propostes estrelles pel que te a veure amb l’ordenament del territori i demanant una mirada supramunicipal.

Entre aquestes propostes hi ha crear l’Autoritat Penedesenca del Transport que coordinaria tots els transports públics comarcals per la millora i l’eficiència dels serveis. Una demanda que s’inscriuria en el pla de solidaritat territorial que proposen per treballar projectes i iniciatives que tinguin afectació que superi les fronteres administratives entre els municipis que envolten Vilafranca.

Per Vilafranca en Comú, l’Ajuntament, a diferencia del que ha succeït fins ara, s’ha d’avocar en la defensa del territori de la Vegueria Penedès, del paisatge, de l’economia agrària i l’enoturisme, i amb un creixement econòmic de qualitat i equilibrat, en front de les infraestructures i equipaments que d’una forma indiscriminada amenacen el territori.

El candidat Ramon Arnabat remarcava que cal que Vilafranca tingui una clara vocació de capitalitat territorial que ara per ara diu troben a faltar.

Consideren que hi ha eines per poder-ho fer, però que cal aprofitar-les i potenciar-les. Per VeC s’ha de garantir un procés democràtic del Pla Parcial Territorial del Penedès, i cal seguir participant en la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Arnabat explicava que és necessària i urgent la posada en marxa de forma efectiva de la vegueria del Penedès en igualtat de condicions a la resta de vegueries catalanes, amb el desplegament de les serveis territorials corresponents de la Generalitat, de manera que vagi assumint competències de les diputacions i dels consells comarcals.

També expliquen que cal avançar cap a la redacció d’un POUM supramunicipal que englobi Vilafranca i els municipis veïns: Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Pacs i Les Cabanyes. Ampliable a Sant Martí Sarroca, Avinyonet i Sant Cugat Sesgarrigues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: