Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PTV estrena aquest diumenge el programa ‘Músics de Vilafranca’

El programa tractarà la trajectòria de 12 músics d’èpoques i estils diferents nascuts a Vilafranca.

Penedès Televisió emetrà un programa dirigit pel musicòleg Joan Cuscó i amb el nom de Músics de Vilafranca amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de 12 músics d’èpoques i estils diferents nascuts a Vilafranca. El programa abastarà un llarg període que va del segle XIV fins el segle XXI.

L’estructura del programa és cronològica i tractarà músics i obres d’estils totalment diferents passant per la música clàssica, la religiosa, l’electroacústica, el flamenc o el jazz. Cada episodi començarà i acabarà amb una cita sobre el músic o l’obra així mateix es tractarà la biografia i les obres més destacades. Segons Cuscó, la gran singularitat del programa és que els protagonistes ja no són entre nosaltres i, per tant, es pot avaluar la totalitat de la seva carrera musical.

El primer dels programes serà sobre la Missa de Vilafranca coneguda com a Missa de Barcelona. Es tracta d’un dels tres manuscrits més importants de l’Ars Nova d’Europa al segle XIV. L’Ars Nova era la música més avançada d’aquella època, la qual cosa demostra que la vida musical a Vilafranca era, tal com afirma Cuscó, més important del que creiem.

El programa s’emetrà per Penedès TV diumenge a les 17h i es reposarà a les 21h, a la 1 i a les 5 de la matinada i a les 13h de dilluns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: