Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull es mostra satisfet perquè els resultats de les eleccions permeten un govern estable

Un cop es van conèixer els resultats electorals vam recollir les primeres valoracions en calent per part dels set candidats de Vilafranca.

El candidat que optava a la reelecció, Pere Regull, podrà tornar a governar i a més podrà fer-ho amb estabilitat i possibilitat de triar, perquè els seus 7 regidors sumen majoria absoluta tant si reedita el pacte amb el PSC com si ho fa amb ERC.
Regull es mostrava content pels resultats propis i per les possibilitats de pacte.

Regull no renuncia a cap pacte i va felicitar tant al PSC com a ERC pels seus resultats.
Per la seva part el socialista Francisco Romero va felicitar a Junts per Vilafranca per haver guanyat les eleccions. Es va mostrar content per haver millorat resultats a Vilafranca i haver crescut un regidor. També va anunciar la seva ma estesa a fer possible la governabilitat.

Al Casal Popular, on es trobava la CUP, els ànims no eren tant positius. La pèrdua d’un regidor i, sobretot, el fet que els tres grups de l’oposició no sumen per governar feien que Noel Viñas lamentés els resultats.

En canvi a la seu on es respirava més eufòria era a la d’ERC. Mònica Hill acompanyada de crits d’’alcaldessa, alcaldessa’ parlava de resultats històrics i reclamava un govern 100% republicà.

Mònica Hill no estenia la mà a Regull la mateixa nit electoral. Considera que és Junts per Vilafranca qui té la pilota a la teulada i parlava de pair els resultats i reflexionar l’estratègia de negociació de possibles pactes.
A la seu de VeC l’ambient feia notar també els efectes de la baixada. Baixada de vots i d’un regidor. Ramon Arnabat lamentava els efectes la la llei d’Hondt i també criticava la inversió en campanya dels partits polítics que han resultat guanyadors.

Si a la seu dels Comuns l’ambient no era positiu, a la seu del PP era gèlid. El jove candidat, Miquel Tarrada, s’ha quedat fora de l’ajuntament.

Tarrada explicava que el mateix ha passat a ciutats similars com Vilanova o al Vendrell.

Tarrada parlava de la necessitat de començar a treballar per recuperar la presència a l’ajuntament.

Finalment una de les novetats d’aquestes eleccions és l’entrada per primer cop a l’ajuntament de Vilafranca de Ciutadans. Eladio Garcia lamentava que la seva entrada sigui a costa del PP.

Garcia explica que entra a l’ajuntament amb ganes de treballar per Vilafranca, per millorar les coses del dia a dia.
En reum i com a resultat de les elccions el nou consistori de Vilafranca està integrat per els regidors de Junts per Vilafranca, Pere Regull, Xell Montserrat, Aureli Ruiz, Dolors Rius, Joan Manel Montfort, Anna Doblas i Ricard Rafecas. D’ERC Mònica Hill, Pere Sàbat, Gemma Urgell, Salvador Campamà, Montse Espinosa. Del PSC Francisco Romero, Lourdes Sánchez, Ramon Zaballa, Miquel Medialdea, Montserrat Arroyo.
De la CUP, Noel Viñas i Maria Ramon. De VeC Ramon Arnabat i de Ciutadans, Eladio Garcia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: