Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Paraules al Claustre i + tindrà com a protagonista la poetessa i músic Maria Dolors Calvet

El cicle s’obrirà amb una jornada d’homenatge a Maria Dolors Calvet el proper 11 de maig.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de la regidoria de Cultura, organitza des de l’any 2010 la programació del cicle Paraules al Claustre i + que el passat dimarts va presentar al mateix Claustre de Sant Francesc el regidor de Cultura, Raimon Gusi, destacant un programa “de gran qualitat artística i cultural, totes elles amb la paraula com a vehicle i canal d’expressió principal”. La programació, de maig a setembre, inclou set activitats que tindran lloc d’una manera periòdica a l’emblemàtic espai del Claustre de Sant Francesc. El cicle és una proposta cultural de proximitat que permet, per una banda, propostes participatives en marcs inusuals, i per altra, una oferta cultural oberta, diversa i plural. Són actes tots ells que vinculen el Claustre de Sant Francesc amb la paraula i que volen reivindicar el Claustre com un espai de reflexió, de pensament, de coneixement i de creació.

Com ja és habitual el cicle s’obre amb una jornada d’homenatge a un pensador, intel·lectual vilafranquí. Aquest any serà l’11 de maig, amb un caire més artístic, ja que la protagonista és la figura de Maria Dolors Calvet. El musicòleg Joan Cuscó parlava de la seva figura com a una de les dones, juntament amb Ana Maria de Saavedra, més importants del segle XX.

Maria Dolors Calvet va ser una concertista de piano, compositora, poetessa i pedagoga vilafranquina, que dóna nom a l’escola municipal de música i al Concurs de Composició per a Piano Maria Dolors Calvet i Prats, que des de l’any 2007, convoquen cada dos anys Vinseum, els descendents de Dolors Calvet i l’Ajuntament de Vilafranca. L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca. A l’acte de presentació també hi eren el director de l’Escola de Música M. Dolors Calvet, David Miret i el director de Vinseum, Xavi Fornos.

Altres activitats del cicle Paraules al Claustre i + són l’exposició 25 anys de llegir per sentir. L’ Exposició de Maria Rius i Camp, del 18 de maig al 2 de juny; la mostra Tinc un tanc de joguina, de Núria Tomàs, del 8 al 30 de juny; o l’espectacle poètic Un cor de carn, de Dolors Miquel i Marc Egea, que es podrà veure el 14 de juny. Al juliol, el dia 12, arriba un altre espectacle poètic i musical, La paraula encesa, amb Sandra Redher, i l’exposició Pepe Carvalho, exposició d’homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, on artistes contemporanis reivindiquen la figura de l’escriptor. Al setembre, el dia 22, es tancarà el programa amb l’espectacle de titelles familiar L’extraterrestre Ripo, a càrrec de Marionetes del Sol de Lavit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: