Dimarts, 15 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Neix el nou Agrupament Escolta La Canadenca

Es posa en marxa un l’Agrupament Escolta i Guia La Canadenca, la nova entitat de lleure infantil i juvenil de Vilafranca.

Un grup de caps i excaps de l’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix i altres joves han posat en marxa un nou cau que començarà a funcionar a ple rendiment el proper mes d’octubre. Feia anys que des del cau de Vilafranca s’estudiava la possibilitat d’obrir un nou agrupament escolta per donar resposta a les llistes d’espera d’infants que no podien entrar a formar part de l’entitat per manca de places i per arribar a una població més diversa. Fa un parell d’anys es va començar a gestar un grup per impulsar definitivament aquesta iniciativa i ara hi ha 17 joves implicats en la creació d’aquesta nova entitat de lleure infantil i juvenil, la primera que es crea a Vilafranca des que va néixer el GEP, fa 35 anys.

El nou cau es dirà Agrupament Escolta i Guia La Canadenca, un nom que vol ser un doble homenatge: a les típiques tendes de campanya que s’han fet servir durant molts anys per acampar a la muntanya i a la vaga de La Canadenca, una fita del moviment obrer de la qual es compleixen aquest 2019 cent anys.

El grup impulsor del nou cau està obert a noves incorporacions de joves per participar en el projecte. Les famílies que tenien canalla en llista d’espera per a l’Agrupament Escolta Pere II i Santa Maria de Foix ja han estat informades de la propera obertura del nou agrupament i ara comença una campanya informativa i de recerca de recursos perquè La Canadenca comenci el proper curs amb tota normalitat.
De moment, els responsables del nou cau estan negociant amb l’Ajuntament per poder disposar d’un local al barri de l’Espirall, de manera que La Canadenca descentralitzaria l’activitat de lleure a la vila, concentrada ara als barris del Centre i el Poble Nou. Els joves han avançat que estan especialment interessats en el local del Centre Obert, a la plaça Doctor Bonet.

Aquest dissabte a la tarda, l’Agrupament Escolta organitza el Fes-t’ho fest, la seva festa per obrir-se a la ciutadania de la vila. L’activitat estarà centralitzada a la plaça de Santa Maria i hi haurà una parada per informar sobre el nou cau. També es pot sol·licitar informació al correu i a les xarxes socials, que ja estan en marxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: