Dijous, 19 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Montse Llanas inaugura l’exposició ‘Fang-foc-alè’, que es pot visitar a la Capella de Sant Joan

Amb el títol ‘Fang-foc-alè’, la mostra és un recorregut per la trajectòria artística de Llanas al voltant de la ceràmica, des del 1987 i fins a l’actualitat.

El regidor de Cultura Raimon Gusi i el director de l’escola Arsenal Albert Abella acompanyaven divendres al vespre la ceramista Montse Llanas en la inauguració de la seva exposició antològica a la Capella de Sant Joan. Amb el títol ‘Fang-foc-alè’, la mostra és un recorregut per la trajectòria artística de Llanas al voltant de la ceràmica, des del 1987 i fins a l’actualitat. Una trajectòria on la vida, els ancestres, l’alfabet, la paraula, els pensaments, les relacions, els missatges, els estats i la transformació de la matèria esdevenen components imprescindibles.

La màgia dels quatre elements, Terra, Aigua, Aire i Foc, sempre ha fascinat l’artista. Per això, l’experimentació i la investigació al voltant de la transformació dels elements com si es tractés d’un joc d’alquímia és molt present en el seu recorregut artístic.

El recorregut que proposa Montse Llanas s’inicia amb peces ceràmiques de l’any 1987 i finalitza amb obres recents d’aquest 2019. A cadascuna de les diferents èpoques, la ceramista interpel·la el visitant a prendre consciència del treball ceràmic. Montse Llanas descriu la ceràmica com a una peça viva, fruit de la terra. També té en compte les imatges ancestrals a les que va associada, el naixement de les civilitzacions, els costums i les tradicions.

En un apartat de l’exposició l’artista proposa endinsar-nos en el món de l’alfabet, del mot, del significat i també del silenci. El darrer projecte de l’artista, ‘Estats’, és un homenatge a les funcions cognitives de l’individu, a les emocions i els sentiments, mitjançant els diferents estats.
‘Fang-foc-alè’ es pot visitar fins al 9 de juny en l’horari habitual de la Capella de Sant Joan.

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
12:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
13:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: