Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Rius explica la seva experiència en el marc de l’exposició del Llegir per sentir

La il·lustradora Maria Rius ha participat en una tertúlia esmorzar en el marc de l’exposició del 25è aniversari del Llegir per sentir.

La riudebitllenca Maria Rius és una de les primeres il·lustradores professionals catalanes i ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi i Premi Nacional d’Il·lustració. Rius també va ser una de les primeres il·lustradores entrevistades al programa sobre literatura infantil i juvenil Llegir per sentir de Ràdio Vilafranca, que enguany compleix 25 anys.

La il·lustradora va ser el dissabte 18 de maig a Vilafranca per participar en la inauguració de l’exposició que el Llegir per sentir dedicada al seu darrer llibre il·lustrat, ‘Les finestres de la Maria’. Una exposició que es pot visitar al Claustre de Sant Francesc.

Abans de la inauguració, però, Rius va participar en un esmorzar tertúlia al mateix claustre per compartir la seva experiència amb alumnat de l’escola d’arts Arsenal i el batxillerat artístic de l’INS Milà i Fontanals, entre d’altres persones. Allà va explicar que dibuixa des de ben petita.

Rius va obtenir el seu primer encàrrec als 12 anys, va estudiar Belles Arts i va anar a treballar com a ajudant de cuinera a Berna, a Suïssa, on va rebre classes. Després de tornar, va marxar un altre cop, en aquest cas a Alemanya, on va començar a impartir classes i a publicar.

Ja a Catalunya, Rius ha estat sempre molt vinculada a l’ensenyament. A l’Escola Professional de la Dona va impartir classes durant 40 anys.

L’exposició del Llegir per sentir compta amb les 21 il·lustracions originals del darrer llibre il·lustrat per Rius i escrit per Joaquim Noguero, l’autobiogràfic ‘Les finestres de la Maria’. La mostra també recorda els 80 il·lustradors i il·lustradores que han passat pel Llegir per sentir i inclou racons on els més petits poden fullejar contes o dibuixar les seves pròpies finestres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: