Dilluns, 23 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal acull l’exposició Descorda’t, que mostra cicatrius d’operacions a cor obert

L’exposició recull disset fotografies de les que componen aquest projecte que impulsa Raquel Llorens, i que vol ajudar a fer visible una de les conseqüències de les cardiopaties. Les cicatrius.

Fins el 31 de maig, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès acull l’exposició fotogràfica on infants, joves i adults, la majoria amb cardiopatia congènita, es descorden per mostrar-nos la seva cicatriu com a símbol de vida i fortalesa. ‘DesCORda’t’ és un projecte fotogràfic promogut per la Raquel Llorens que descorda un tema delicat com és la cicatriu resultant d’una intervenció a cor obert.

La gran majoria de persones amb cardiopatia congènita han de ser intervingudes quirúrgicament i una de les conseqüències que se’n deriva és la cicatriu. Les cicatrius, estèticament o psicològicament, tenen un gran impacte, tant en la persona com en el seu entorn més proper. La Raquel Llorens ha estat operada a cor obert i coneix molt bé tot el procés per això ha volgut materialitzar aquest viatge interior en un projecte fotogràfic que ha compartit amb vint-i-nou persones més. A Vilafranca, fins a final de maig es podrà veure una mostra de disset imatges d’aquesta exposició.

L’Associació de Cardiopaties Congènites, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones que han nascut amb una cardiopatia o que l’han adquirit a la infantesa i la de les seves famílies, dóna a conèixer el que significa viure i conviure amb una cardiopatia congènita i promou la recerca de l’impacte psicoemocional d’aquest grup de patologies.

Cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita, i és la patologia congènita amb l’índex més alt d’incidència, 1 de cada 120 naixements. A Catalunya s’estima que hi ha 40.000 persones que viuen amb una cardiopatia congènita.

Programació

Ràdio Vilafranca

06:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:30
Poemes pel Penedès
Espai musical dedicat als poemes d’autors penedesencs
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
08:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: