Divendres, 10 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arxiu Comarcal marida vins amb relats judicials històrics sobre la vinya i el vi

L’Arxiu Comarcal marida vins amb relats judicials històrics sobre la vinya i el vi

El 9 de juny és el dia dels Arxius, i es vol mostrar al públic documents relacionats amb la història i costums al voltant del món del vi entre els segles XVII i XX, amb maridatge de productes Penedès.

El proper 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, i per aquest motiu tots els arxius de Catalunya organitzen diferents activitats culturals durant la setmana del 3 al 9 de juny. En aquest marc, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Denominació d’Origen Penedès i el Consell Comarcal, organitzen l’activitat “Acusacions, confessions i maldats. Relats judicials sobre la vinya i el vi. Segles XVII – XX” que tindrà lloc a l’arxiu els dies 6 i 7 de juny.

L’objectiu de l’activitat és que els assistents tinguin l’oportunitat de conèixer l’Arxiu i els documents que preserva. En aquesta edició, es vol apropar la història més quotidiana i de costums, de curiositats i de canvis, a través de narracions orals de fets reals, que han provocat conflictes en el món de la vinya i el vi. Els relats aniran a càrrec dels historiadors Jordi Vidal, Josep Colomé i Josep Mª Masachs

La sala de consulta i el moll de càrrega i descàrrega de l’Arxiu es convertirà en l’escenari dels relats que aniran donant pas al tast de vins, endinsant-nos en un món de sensacions visuals, olfactives i gustatives. També s’exposaran els documents originals, protagonistes dels relats i que daten dels segles XVII, XVIII, XIX i XX.

L’activitat va dirigida a majors de 18 anys, és gratuïta, i es realitzarà en dues sessions, els dies 6 i 7 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda a la sala de consulta de l’Arxiu Comarcal. Les places són limitades i és imprescindible realitzar la inscripció prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: