Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca ha aprovat el 3er Pla d’Igualtat de Gènere

També s’ha aprovat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima.

El darrer Ple ordinari d’aquest mandat ha finalitzat amb l’aprovació de dos plans de temes que generen molt interès a l’actualitat, com són les polítiques de gènere i la lluita contra en canvi climàtic.
La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va presentar el III Pla d’Igualtat de Gènere per la ciutadania de Vilafranca pel període 2019-2023. Va destacar que s’ha realitzat amb participació d’entitats i col·lectius i que és obert.
El regidor del PP, Josep Ramon, va anunciar el seu vot a favor, però va alertar que caldrà implementar recursos per aplicar-lo.
Ramon Arnabat, de VeC, va demanar que els dos plans que es presentaven a aprovació es retiressin, per considerar poc oportú aprovar-los just en acabar al mandat, quan han de condicionar els propers quatre anys. I va anunciar l’abstenció del seu grup. Mònica Hill d’ERC, tot i sumar-se als arguments d’Arnabat, va anunciar el vot a favor per considerar del tot necessari el Pla i va avançar que l’any vinent caldrà un increment pressupostari per posar-lo en marxa. I la regidora de la CUP, Laia Santís, va felicitar la regidora per un pla ambiciós, tot i que va trobar a faltar la participació de determinats col.lectius i va alertar de la necessitat d’augmentar la dedicació de la tècnica d’igualtat.
El Pla es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte l’abstenció de VeC.

La mateixa votació es va produir en el debat del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, presentat pel regidor de Mediambient, Josep M Martí. Martí va remarcar el treball que s’ha fet en els darrers anys i l’objectiu que es planteja ara d’arribar a la reducció del 42% de les emissions.
D’altra banda el Ple va aprovar també una modificació de pressupost que contemple, entre d’altres aspectes, l’aportació de 30.000€ suplementaris al conveni amb Entrem-hi, per fer front a l’increment de l’augment del salari mínim. En aquest cas VeC i CUP es van abstenir.
El darrer punt de l’ordre del dia va ser el recolzament a la candidatura de l’associació Ampert per rebre la Creu de Sant Jordi, un punt que va rebre el suport de tots els grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: