Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Sareb cedeix a l’Ajuntament l’ús de 15 pisos ocupats i que generen problemes de convivència

L’Ajuntament de Vilafranca signa un conveni amb la Sareb per la cessió d’ús de 15 pisos ocupats que generen problemes de convivència.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el director de Responsabilitat Social Corporativa de la Sareb, Gaspar González Palenzuela, han signat aquest dijous al matí un conveni pel qual la societat cedeix a l’ajuntament el dret d’usdefruit de 15 pisos per ser destinats a un ús social. Els 15 estan situats en diferents blocs de Vilafranca però tenen en comú que són habitatges ocupats il·legalment i han estat considerats els que generen més problemes de convivència al veïnat.

Un canvi recent en la legislació permet una actuació més ràpida i eficaç en aquest tipus de situacions, segons ha explicat l’alcalde de Vilafranca.

El conveni fixa un termini inicial de 4 anys que és ampliable. Sobre la priorització dels pisos en els quals s’ha decidit actuar, el responsable de la Sareb ha explicat que hi ha hagut un treball intens des de fa mesos amb els Serveis Socials de l’Ajuntament.

Els blocs més afectats són el que hi ha a la cantonada entre els carrers Mestres Jané i Baldomer Lostau i un edifici al carrer de La Vinya.

L’alcalde ha volgut aclarir que és molt diferent ocupar un habitatge per necessitat que fer-ho generant molèsties i inseguretat al veïnat i ha afirmat que només al bloc del carrer Mestres Jané hi ha més d’un centenar de causes judicials obertes. En aquest sentit, Regull i González Palenzuela han dit que aquest conveni actua de moment sobre els 15 habitatges més conflictius i han reconegut que n’hi hauria una quinzena més a Vilafranca on la situació no és tan greu. Les dues parts s’han mostrat obertes a seguir col·laborant per solucionar el problema de les ocupacions il·legals a la vila.

Aquest és el 21è conveni que signa la Sareb, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària.

González Palenzuela ha destacat que, fins al moment, els convenis han funcionat positivament allà on han estat aplicats. Vilafranca és el quart ens a Catalunya on s’aplica un conveni d’aquestes característiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: