Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat signa convenis amb l’ACA per millorar el sanejament de les aigües residuals

La Mancomunitat signa convenis amb l’ACA per millorar el sanejament de les aigües residuals

Han acordat diverses actuacions en l’àmbit del sanejament que comporten una inversió superior als 12,5 milions d’euros a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf.

La presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, i el director de l’ACA, Lluís Ridao, han signat quatre convenis i una addenda per dur a terme diverses actuacions encaminades a millorar el sanejament de les aigües residuals i a millorar mediambientalment l’estat del medi hídric.

L’actuació més destacada és l’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca, que suposa una inversió total de 10,7 milions d’euros i que permet licitar les obres que serviran per adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, a més de millorar la qualitat de l’aigua tractada. Aquestes mesures comportaran una millora de la qualitat de la conca del riu Foix.

També s’han signat dos convenis, un per a finalitzar les obres de millora de la depuradora de Sitges/Sant Pere de Ribes, amb una inversió total de 1,5 milions d’euros i l’altre corresponent a la substitució d’un tram del col·lector en alta i estació de bombament del sistema de sanejament de Sant Sadurní, amb una inversió de 1,5 milions d’euros.

Finalment, els dos darrers convenis de col·laboració signats consisteixen en finalitzar la redacció de dos projectes constructius, concretament el de l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles i les millores en la xarxa de col·lectors en alta de Vilafranca.

Aquests dos projectes, que s’executaran en l’actual període de planificació (2016-2021), contemplen una inversió prevista de 7 MEUR.

Actualment hi ha 37 depuradores en servei al Penedès-Garraf, amb la Mancomunitat com administració gestora de les mateixes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: