Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada electoral s’ha iniciat amb normalitat a Vilafranca

Per un error les meses 24B i 25B dels Trinitaris estaran obertes fins a les 21h.

El matí d’aquest diumenge s’ha llevat amb sol al Penedès, a diferència del divendres i dissabte que es despertaven amb núvols i pluja. Un temps magnífic per animar a la gent a anar a votar, tot i que cal estar pendents de l’evolució del temps, perquè per a la tarda les previsions marquen possibilitat de turmentes a la comarca.
La jornada electoral s’ha iniciat amb normalitat. A Vilafranca aquest diumenge 27.586 ciutadans poden anar a votar en alguna de les 38 meses distribuïdes en 12 collegis electorals. El cens ha crescut en 359 persones respecte a l’anterior convocatòria municipal del 2015. Les eleccions han començat amb força tranquil·litat respecte a la participació. Alguns veïns han decidit anar a votar a primera hora.

A la majoria de seccions s’han constituït les meses amb president i vocals sense cap incident.

Dues meses dels Trinitaris han estat aturades durant una bona estona, perquè una persona ha votat en l’urna que no li tocava. Per compensar els partits han fet votar un ciutadà en l’altra urna, però la junta electoral ha fet aturar les votacions mentre decidia si donava per vàlida la solució acordada. Finalment, s’han reprès el funcionament habitual al mig matí, tot i que per compensar l’aturada allà s’hi podrà anar a votar fins a les 9 del vespre.
A nivell de la comarca a Torrelles de Foix s’ha produït un fet curiós i és que no s’ha pogut obrir el collegi electoral, situat al Casal d’Avis, fins passats quarts de deu del matí perquè a l’hora de constituir les meses s’han trobat a faltar les paperetes de les eleccions europees i s’han hagut d’anar a buscar a Vilafranca. El matí ha començat amb menys participació que en altres eleccions.

Alguns ciutadans que compleixen sempre amb el seu dret a vot, opinen que fa la sensació que a les municipals no se’ls dona prou importància.

En canvi el Josep Bertran apunta que per a ell les municipals són les més importants.

En algunes seccions s’han torbat que s’han hagut de fer càrrec de les meses els suplents. Per exemple als Trinitaris ha estat una incidència majoritària.

Una anècdota a Vilafranca és que al Claustre de Sant Francesc les eleccions han coincidit amb l’exposició dels 25 anys del programa Llegir per Sentir de Ràdio Vilafranca, així que avui centenars de persones visitaran l’exposició amb les il·lustracions originals de Maria Rius que es troben al voltant de la mesa d’en una de les seccions d’aquest collegi electoral.
La principal novetat és que les persones que fins ara votaven a l’escola Pau Boada, en aquesta ocasió ho fan a l’Espai “La Nau”, l’Antic Mercat de La Pelegrina, situat en el carrer Baltà de Cela. Una seu electoral que ja es va estrenar el mes passat, en les eleccions generals.
Aquest canvi respon a la voluntat que els processos electorals, tinguin lloc en festiu o no, no causin interferències ni trastorns en els centres educatius.
Les meses electorals s’han constituït a les vuit del matí sense incidències remarcables i a partir de les nou del matí han obert els collegis per permetre les votacions. Unes votacions que es podran realitzar durant tot el dia fins a les vuit del vespre, hora en que es tancaran els collegis. Desprès serà en torn del recompte de vots, que començarà per les urnes de les eleccions europees, i quan acabi aquest recompte s’iniciarà el de les municipals, pel que es preveu una nit llarga. A partir de les vuit dels vespre Ràdio

Vilafranca i Penedès TV, de manera conjunta, iniciaran l’especial de la nit electoral amb un seguiment dels resultats de Vilafranca i comarca, amb connexions a les seus dels partits polítics que es presenten en aquestes eleccions a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: