Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora satisfeta dels actes del 26è dia del Graller

Des de divendres i fins diumenge es va celebrar a Vilafranca una nova edició del Dia del Graller, amb un seguit d’activitats que tenien els instruments d’inxa com a protagonistes principals.

Unes activitats que s’iniciaven divendres a la tarda amb una cercavila del grup occità Tripoux, i que es va fer per el carrers del centre de la vila fins a la plaça de Jaume I. La nit de divendres aquest mateix grup va ser l’encarregat d’oferir un concert al Casal Popular de Vilafranca.

Dissabte els actes van consistir en una masterclass amb el músic occità Maxence Camelin centrada en els oboès tradicionals occitans, i una nova edició de grallers als balcons al matí; i la cercavila de la trobada d’escoles de gralla i timbal, amb actuació a la plaça de Jaume I, i la presentació del llibre «El timbal mans petites» a Cal Figarot. Els actes de dissabte van acabar amb el concert del grup Fanfarra a la plaça de Jaume I.

Diumenge es feien els actes centrals, amb la cercavila de les colles participants en el dia del graller i el posterior concert a la plaça de Sant Joan. Allà, des de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca comentaven que estaven molt satisfets dels actes del 26è aniversari.

Des de quarts de 12 del migdia de diumenge les colles de grallers participants a la trobada van oferir les seves peces al públic que es va acostar a la plaça de Sant Joan.

Unes actuacions dels grups d’instruments d’inxa que es va anar intercalant amb els castells que van alçar com ja és habitual des de fa força anys els Castellers de Vilafranca a la mateixa plaça de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: