Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxV vol remodelar l’antic hospital per acollir estudis universitaris de filosofia i dret

Pere Regull, ha presentat acompanyat d’Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort algunes de les qüestions en les que volen treballar els propers 4 anys des de Junts per Vilafranca.

A la cruïlla entre el carrer de la Cort i la Parellada, Regull ha volgut parlar de comerç, d’economia, de formació i de treball tot apuntant algunes de les línies de treball que volen potenciar de cara al proper mandat municipal.

Com a una de les propostes en relació a la formació, des de JxV han posat en relleu la seva aposta per portar estudis universitaris a la capital de l’Alt Penedès que han concretat en el que ja es fa actualment en relació al món del vi amb els màsters que es fan a les instal·lacions de l’Enològica i vinculats a la Rovira i Virgili i a la universitat de Vic. Regull però, ha avançat que en breu s’ha de signar un convenia amb la Universitat de Barcelona per tal que s’instal·li a Vilafranca una càtedra universitària de Filosofia i es pugui arribar també a portar alguns cursos de la facultat de Dret. Tot plegat s’instal·laria a l’edific de l’antic Hospital de Vilafranca que es rehabilitarà al llarg del proper mandat.

En altres àmbits, per exemple en relació al comerç, des de JxV apunten que cal mantenir el comerç a la ciutat facilitant al màxim que sigui una vila atractiva per que la gent s’hi acosti i puguin conèixer el comerç vilafranquí.

Regull apuntava per exemple que cal també adaptar l’agenda festiva als horaris comercials; i potenciar encara més el mercat setmanal dels dissabtes. En aquest sentit avançava que tenen preparat un projecte de remodelació de la plaça de l’Oli per tal de fer-hi arribar amb més força les parades del mercat.

Entre altres qüestions presentaven la voluntat de reduir els impostos a les empreses rebaixar l’IAE per potenciar la instal·lació d’empreses a la vila; i recordava que ben aviat s’han d’iniciar els treballs per fer realitat el carril bici que ha d’unir els 5 polígons industrials al voltant de la capital de la comarca. Tot plegat per continuar reforçant la formació amb la FP Dual i mantenint els plans d’ocupació com aquests darrers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: