Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxC ha estat la força més votada a l’Alt Penedès i revalida la majoria al Consell Comarcal

Les diferents candidatures municipals de Junts han aconseguit un total de 15.280 vots a l’Alt Penedès i 99 regidors.

Això els suposa una majoria al Consell Comarcal amb 12 consellers. ERC ha passat per davant dels socialistes amb 13.988 vots i 78 regidors, incrementant d’aquesta manera el nombre de consellers fins al 10. EL PSC passa a ser la tercera força a la comarca amb 11.310 vots i 53 regidors, assolint un total de 7 consellers comarcals. La CUP manté els tres consellers comarcals, En Comú Podem es queda amb un sol conseller i el PP deixa de tenir representació al Consell Comarcal.
Si fem un repàs per alguns dels municipis podem destacar que a Sant Sadurní d’Anoia ERC és força més votada, amb un resultat històric que li dona 5 regidors, un més dels que tenia fins ara. La nova coalició Junts per Sant Sadurní ha quedat en segon lloc i comptarà amb quatre regidors. El PSC ha estat la tercera força a molts pocs vots de Junts per Sant Sadurní i també s’endú quatre regidors, un més del que tenia actualment. La CUP conserva els dos regidors i puja en número de vots, un objectiu que no ha pogut assolir Sant Sadurní En Comú, que es quedarà amb un únic regidor, com el Partit Popular.
A Santa Margarida i els Monjos la socialista Imma Ferret revalida la majoria absoluta, amb 7 regidors, ERC en creix dos arribat als 4 regidors, la CUP en perd un i es queda amb un sol regidor i Junts manté un regidor.
A Gelida el socialista Lluís Valls haurà de negociar per aconseguir revalidar. Perd la majoria i es queda amb 6. ERC en guanya un i assoleix 4 regidors. Primàries entra amb un regidor, també un per la candidatira CEC, i per la CUP, mentre que Junts no assoleix representació.
A Sant Martí Sarroca el panorama també ha canviat molt. La guanyadora ha estat la nova candidatura independent Femenenc, liderada per Josep Mª Padullés amb 3 regidors. Junts baixa de 5 a 3, el PSC es manté amb 2, també 2 per ERC i la CUP baixa a un sol regidor.
A Olèrdola l’Agrupació independent de l’actual alcalde Lucas Ramírez revalida majoria absoluta amb 6 regidors. ERC en té 2, Junts es queda amb 2 i el PSC que s’ha presentat per separat de l’Agrupació obté un regidor.
A Avinyonet hi haurà canvi d’alcaldia. César Herraiz de Junts per Cat serà el nou alcalde amb 5 regidors, i els socialistes passaran a l’oposició amb 4.
Al Pla del Penedès la força més votada ha estat Junts amb 4 regidors, els mateixos però que ERC i la CUP amb un regidor té a les seves mans la decisió de l’alcaldia.
En canvi a Vilobí el socialista Francesc Xavier Edo mantindrà l’alcaldia amb 5 regidors. ERC en té 2, Junts 1 i la CUP 1.
Pontons continuarà estant governat pel PP, que ha revalidat la majoria per l’alcalde Josep Tutusaus amb 4 regidors, Junts es queda amb 2 i la candidatura Pei amb 1. Un canvi d’alcaldia destacat el trobarem a Sant Cugat Sesgarrigues. ERC ha estat la força més votada amb 3 regidors i el candidat Jordi Ferrer sembla que podrà governar.
El PSC empata amb 3 regidors i el desempat el té a les seves mans l’únic regidor de la CUP.
En canvi a Castellet qui tindrà el desempat serà el regidor de Ciutadans. El PSC ha perdut la majoria absoluta i es queda amb 5 regidors, els mateixos que sumen ERC amb 3 i Junts amb 2.
I a Mediona, governada durant molts anys pel socialista Servand Casas, que enguany s’ha jubilat, hi haurà canvi de color. El republicà Juli Silvestre té moltes possibilitats de ser l’alcalde, amb 4 regidors, els mateixos que el PSC, però cal comptar amb la CUP que ha entrat amb dos regidors i Junts que té un regidor.
A La Granada Joan Amat amb l’Entesa associada a ERC no està clar si governarà amb 5 regidors, perquè són els mateixos que ha obtingut Junts, amb Joan Cols. La decisió està a mans de l’únic regidor del PSC, Jordà Jaime.
A Torrelles Sergi Vallès de Junts aconsegueix una majoria absoluta amb 9 regidors, mentre que ERC en perd 2 i es queda amb un sol regidor, el PSC manté el seu regidor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: