Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Manuel Soldevilla ha parlat de les metamorfosis de Tintín en una xerrada vermut al Vinseum

Enguany es commemoren els 90 anys del naixement de Tintín i encara sorprèn constatar la notable popularitat de l’obra d’Hergé.

Però el que crida especialment l’atenció és el fet que s’hagi convertit en objecte de minuciós estudi i la seva capacitat per esdevenir objecte d’exposició i peça de museu.

Joan Manuel Soldevilla, expert en mitjans de comunicació de massa i «tintinòleg» protagonitzava dissabte al migdia al Vinseum la conferència «Les metamorfosis de Tintín; de les vinyetes als museus». Soldevilla destacava que Tintín, a més de ser un magnífic tebeo, també s’ha convertit en una peça de museografia.

A la conferència, Soldevilla va analitzar com s’ha produït aquesta singular transformació, què ha suposat i quines són les possibles conseqüències d’un fenomen cultural únic i d’abast universal. L’expert considera que una de les principals causes del fenomen són les múltiples i profundes lectures que té Tintín.

La conferència de Soldevilla comptava amb la col·laboració del Club de Còmic de la Biblioteca Torras i Bages i s’incloïa en la commemoració del Dia Internacional dels Museus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: