Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero proposa un Pla de Manteniment Integral de Barris

El candidat socialista preveu poder duplicar el pressupost per aquesta àrea aplicant la innovació per a ser més eficients.

Romero assegura que Vilafranca necessita fer front a diversos reptes per tal de generar noves oportunitats per als seus ciutadans, per això és necessari “un alcalde amb dedicació exclusiva”. Romero ha subratllat que està disposat a dedicar-se a l’ajuntament per complet perquè l’apassiona la política local. Per això assegura que no acceptarà cap altre càrrec institucional que no sigui l’alcaldia.

El candidat socialista, a més, vol coordinar des de l’alcaldia l’àrea de Via Pública. Romero explica que els temes que afecten aquesta àrea preocupen molt els vilafranquins i proposa descentralitzar l’àrea i portar-la als barris. Amb aquest concepte es farà un “Pla de manteniment integral per barris” per tal de planificar la millora de carrers i places amb una gestió integrada i amb innovació. Pel que fa a la gestió integrada, Romero proposa desplaçar el propi equip d’Alcaldia i la direcció de l’àmbit per barris de manera trimestral, per evidenciar el compromís en aquest aspecte i estar en contacte directe amb els veïns.

Proposa situar-se en dependències del propi barri on el ciutadà hi trobarà des de l’atenció ciutadana fins a l’equip gestor i polític. Pel que fa al pressupost, el candidat socialista creu que aplicant la innovació “es pot aconseguir entre un 10 i un 15% d’estalvi sent més eficients i així poder dedicar més recursos al manteniment”.
Romero explica que l’Ajuntament destina 400.000 euros a temes de manteniment, 1’4 milions d’euros en la neteja viària i 1’1 milions en els parcs. En aquest sentit apunta que aplicant la innovació en els grans contractes es pot arribar a duplicar el pressupost, sense apujar impostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: