Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

El Congrés serà el 25 d’octubre i d’ell s’extreuran les conclusions i servirà per impulsar les polítiques necessàries en aquest àmbit.

El Saló de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès acollia aquest dimarts la presentació del 8è congrés de la gent gran amb l’anàlisi de dues ponències per part de la gent gran assistent. Les ponències presentades van ser ‘El present de les persones grans: drets i deures’ i ‘Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment’. Aquest acte era la primera de les fases del Congrés, es tractava de la part precongressual en la que es volia recollir aportacions de les persones grans d’arreu del territori. La presentació també vol servir perquè la gent gran faci les seves reivindicacions.

El Congrés se celebrarà el proper 25 d’octubre a Món Sant Benet (Sant Fruitós del Bages) i allà s’extreuran les conclusions i s’elaborarà un manifest final que servirà per impulsar les polítiques necessàries en aquest àmbit. Tal i com destacava Agustí, unes polítiques vingudes de la gent i no dels governs.

En el transcurs de l’acte, es va parlar de la importància de que els ajuntaments comptin amb una regidoria de la Gent Gran.

Gusi feia la cloenda de l’acte tot recordant la importància que la gent gran pugui participar activament de la vida política, institucional i social. I instava als governs a fer un esforç per incloure aquestes persones en la vida pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: