Dijous, 27 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Es crea la càtedra ‘Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca’ de la Universitat de Barcelona

Pere Regull i el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elías, han signat aquest dimecres al matí el conveni pel qual es crea la Càtedra UB Llorens i Barba. Ciutat de Vilafranca.

La càtedra s’engloba en l’àmbit de la filosofia i el pensament i està adscrita a la Facultat de Filosofia de la UB, que n’assumirà la direcció acadèmica i la gestió. A l’acte també hi ha assistit Josep Montserrat, degà de la Facultat de Filosofia de la UB, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort.

La Càtedra tindrà com a objectius essencials la promoció de tot un conjunt d’activitats de docència, investigació, formació, informació i documentació en l’àmbit universitari, especialment de la filosofia i el pensament.

L’alcalde de Vilafranca s’ha felicitat pel treball conjunt entre administració i universitat tot recordant que la relació va començar amb la col·laboració en el Congrés de Filosofia, ha tingut continuïtat amb el VilaPensa i culmina amb una Càtedra que suposarà que a Vilafranca es facin simpòsiums i cursos. L’alcalde confia que, en el futur, aquests estudis «puguin desembocar en ensenyaments universitaris reglats».

Regull ha insistit en la idea de «fer de Vilafranca una ciutat universitària» i ha explicat que l’ajuntament treballarà per «instal·lar la càtedra a l’edifici de l’antic hospital i el claustre de Sant Francesc».

Per tal de dur a terme les activitats de la Càtedra, l’aportació anual de l’Ajuntament serà de 34.000 euros. La Càtedra tindrà un director que serà consensuat entre la UB i l’Ajuntament i una comissió de seguiment.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
El contrapunt
Francisco Romero
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: