Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra detenen quatre joves per cometre 4 robatoris violents a l’Alt Penedès

La investigació es va iniciar el 4 d’abril quan els agents van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació a una dona a la via pública, a Vilafranca.

Agents de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van detenir els dies 11 i 12 de maig quatre joves, de nacionalitats espanyola i marroquina i d’entre 17 i els 20 anys, com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència i intimidació als municipis de Sant Sadurní i Vilafranca. Així mateix, van detenir una noia de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar el 4 d’abril quan els agents van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació a una dona a la via pública, a Vilafranca. Els autors del robatori, tres joves, havien intimidat la víctima amb un objecte punxant a l’esquena i li havien arrencat violentament un collaret tot causant-li lesions al coll.

Posteriorment, el 4 de maig, una dona va patir una estrebada de la cadena que portava al coll, per part de dos nois, al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. L’11 de maig es va produir un tercer robatori amb violència i intimidació, a la via pública, al municipi de Sant Sadurní d’Anoia. Els autors dels fets havien intimidat amb una arma blanca un menor d’edat per sostreure-li els diners que portava. El dia següent els investigadors van tenir coneixement d’un quart robatori amb violència i intimidació, a la via pública, també a Sant Sadurní. Els autors del robatori havien envoltat i arraconat en un portal a les víctimes, menors d’edat, amb l’objectiu de sostreure’ls els mòbils.

Els investigadors van comprovar que els dos collarets havien estat venuts en una botiga de compravenda d’or, del municipi de Vilafranca, i van aconseguir recuperar-los i retornar-los a les propietàries.
Així mateix, els agents van identificar els presumptes autors dels robatoris i van comprovar que les persones investigades havien ocupat un domicili del municipi de Sant Sadurní d’Anoia i que, des de la seva arribada, havien augmentat els problemes de convivència al veïnatge.

Finalment, els dies 11 i 12 de maig, els investigadors van aconseguir detenir els presumptes autors dels robatoris, quatre joves, un d’ells amb 15 antecedents policials.

Els tres arrestats, majors d’edat, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells i una prohibició d’entrada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia per a un altre. El jutge instructor va decretar la llibertat amb càrrecs per a la resta.
El quart detingut, menor d’edat, va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

A més a més, els investigadors van detenir una noia, de nacionalitat espanyola, de 18 anys i veïna del Prat de Llobregat com a presumpta autora d’un delicte de receptació, ja que va realitzar la venda d’un dels collarets a la botiga de compravenda d’or. L’arrestada va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que la citi el jutge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: