Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca estrenen el 3 de 9 amb folre a les Fires de Maig

Els verds estrenen el castell de nou en una diada de Fires de dues cares. Per la seva part els Xicots de Vilafranca estrenen el 4 de 8

 

Diada castellera de contrastos per als Castellers de Vilafranca a les Fires de Maig, que els ha permès assolir el primer castell de nou de la temporada, però que també ha mostrat feblesa en alguns troncs de castells, que hauran de millorar a base d’assaig. Han començat la diada encarant la primera novetat del dia, el 3 de 9 amb folre, que ha pujat bé de mides però lent, el que ha fet que el castell s’hagués de treballar a la descarregada. A partir d’aquí la diada ha agafat un altra aire. En la segona i tercera ronda els verds han hagut de desmuntar en dues ocasions el 4 de 9 amb folre, una altra novetat, que anava ple de renovacions, sobretot a la part alta. En el primer intent l’han fet baixar amb mides un pel tancades i desiguals. Han volgut tornar-hi a la tercera ronda amb el 4 de 9 amb folre, però les sensacions eren les mateixes. Un tronc bellugadís i perdent posicions perillosament. Han tancat les rondes de castells completant un treballat 4 de 8, i com ha cinquè castell un intent desmuntat de Torre de 7, on els dubtes de la cassoleta han obligat a desmuntar-la. Una anècdota, que no deixa però de pensar que als poms de dalt dels Verds els queda assaig i més assaig. També es cert que avui hi havia alguna baixa destacada. La dinàmica de la matinal ha fet que fins i tot no es portés a plaça el pilar de 6 que aquest any ja ha anat a plaça. Toni Bach, cap de colla dels Castellers,  a tret ferro a l’actuació d’avui comentant que tota la feina amb la gent nova es veurà aviat amb bons resultats a les places. La propera diada, dissabte 1 de juny a Sant Quintí de Mediona, tocarà estrenar nous castells.

Per la seva part els Xicots de Vilafranca han fet els deures i han descarregat els castells que portaven en cartera, sobretot l’estrena del 4 de 8, que han descarregat per Fires com ja ho va fer l’any passat. Han obert plaça amb el 5 de 7 que de mida lleugera per dalt, apunta maneres per aquesta temporada. Ha seguit el castell de 8, un ben definit i treballat en mesura justa, 4 de 8. Bona pujada, amb baixada més nerviosa, només pel fet de ser el primer de l’any. Han tancat l’actuació estrenant també aquesta temporada el 4 de 7 amb l’agulla, tot esperant l’arribada de la Torre. Bones prestacions dels vermells, on el seu cap de colla Gabi Cot ha valorat com a positiva la diada, esperant poder fer un pas més a la propera diada que justament faran a casa, la Diada del Firal, el proper diumenge 2 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: