Dilluns, 22 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte de cooperació per la innovació Vitimob s’ha presentat a Vilafranca

L’objectiu de Vitimob és dissenyar i implementar un programa formatiu reglat en el sector de la viticultura per a persones amb una qualificació baixa, amb discapacitat o en risc d’exclusió.

Vitimob és un programa europeu Erasmus+ de cooperació per a la innovació impulsat per set organitzacions socials de cinc països europeus: França, Alemanya, Itàlia, Espanya i Eslovènia. L’objectiu de Vitimob és dissenyar i implementar un programa formatiu reglat en el sector de la viticultura per a persones amb una qualificació baixa, amb algun tipus de discapacitat o en risc d’exclusió social.

Un dels agents que participa a Vitimob per aportar la seva experiència és la cooperativa d’inclusió social L’Olivera, que elabora vins i olis ecològics a Vallbona de les Monges i al Parc de Collserola.
El viticultor i enòleg de L’Olivera Íñigo Haughey destacava que Vitimob vol garantir la possibilitat de mobilitat laboral per a les persones formades en el marc d’aquest programa.

L’Olivera treballa des del 1974 per recuperar el patrimoni agrícola a través de la inserció laboral de persones majoritàriament amb discapacitat intel·lectual.

Amb la idea de donar a conèixer aquesta iniciativa europea, Vitimob es va presentar públicament aquest dimecres a la tarda en un acte a l’auditori del Vinseum amb la participació de representants dels diferents agents participants. El fet que el programa giri al voltant de la viticultura va fer que els partners trobessin especialment adequat presentar-lo a Vilafranca, ciutat considerada la capital del vi.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
06:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

05:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
06:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: