Dijous, 14 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte de cooperació per la innovació Vitimob s’ha presentat a Vilafranca

L’objectiu de Vitimob és dissenyar i implementar un programa formatiu reglat en el sector de la viticultura per a persones amb una qualificació baixa, amb discapacitat o en risc d’exclusió.

Vitimob és un programa europeu Erasmus+ de cooperació per a la innovació impulsat per set organitzacions socials de cinc països europeus: França, Alemanya, Itàlia, Espanya i Eslovènia. L’objectiu de Vitimob és dissenyar i implementar un programa formatiu reglat en el sector de la viticultura per a persones amb una qualificació baixa, amb algun tipus de discapacitat o en risc d’exclusió social.

Un dels agents que participa a Vitimob per aportar la seva experiència és la cooperativa d’inclusió social L’Olivera, que elabora vins i olis ecològics a Vallbona de les Monges i al Parc de Collserola.
El viticultor i enòleg de L’Olivera Íñigo Haughey destacava que Vitimob vol garantir la possibilitat de mobilitat laboral per a les persones formades en el marc d’aquest programa.

L’Olivera treballa des del 1974 per recuperar el patrimoni agrícola a través de la inserció laboral de persones majoritàriament amb discapacitat intel·lectual.

Amb la idea de donar a conèixer aquesta iniciativa europea, Vitimob es va presentar públicament aquest dimecres a la tarda en un acte a l’auditori del Vinseum amb la participació de representants dels diferents agents participants. El fet que el programa giri al voltant de la viticultura va fer que els partners trobessin especialment adequat presentar-lo a Vilafranca, ciutat considerada la capital del vi.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: