Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP reclama augmentar la plantilla de la Policia Local per tenir més presència al carrer

Els populars volen que es pugui disposar de fins a tres patrulles per torn als carrers de Vilafranca, i per fer-ho possible caldria passar dels 60 agents actuals a un mínim de 72.

El cap de llista del PP de cara a les properes municipals a Vilafranca, Miquel Tarrada, acompanyat de l’actual regidor Josep Ramon, ha presentat les seves prioritats en el camp de la seguretat ciutadana.

En aquest sentit ha recordat el que qualificava de demanda història del PP Vilafranca i que és l’augment de la plantilla de la Policia Local. Tarrada ha explicat que el nombre d’agents fa mots anys que es manté en 60 a Vilafranca, i que aquesta xifra és insuficient per garantir que es pugui disposar de més d’una patrulla per torn de manera simultània als carrers, per tal de garantir i fer augmentar la sensació de seguretat dels ciutadans.

Des del PP consideren que cal augmentar la presència policial als carrers per assolir una policia preventiva i no com ara només es reacciona davant dels fets delictius.

En cas de limitacions legals que no permetin de moment aquest augment de la plantilla, des del PP es proposa recuperar com s’ha fet en altres municipis rescatar la figura del sereno o els agents cívics. Unes persones que haurien de poder complir amb els requisits necessaris per ingressar a la Policia Local quan fos possible.

Josep Ramon comentava que la seva proposta sempre ha estat poder arribar a un mínim de 72 agents, que permetria disposar d’unes tres patrulles als carrers per torn.

En aquest sentit insistia en que des de 2003 el PP ha presenta diferents mocions en aquest sentit. Fins i tot, deia, havien votat favorablement pressupostos on hi havia partides destinades a aquest increment d’agents. Uns diners que, finalment, sempre s’han acabat destinant a altres funcions.

Finalment, tot i que seria una proposta a més llarg termini, des del PP recorden que cal tenir present la necessitat d’una nova caserna per a la Policia Local de Vilafranca. Una qüestió que fa molts anys que està també sobre la taula i que depèn de poder disposar de capacitat financera per afrontar-ho. Són conscients des del PP, que hi ha previstes inversions importants com la urbanització de la llosa, l’ampliació de Vinseum o de la Biblioteca Torras i Bages que son ara per ara prioritàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: