Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou president de la DO Penedès, Joan Huguet, vol posar en marxa el 2020 un viver de cellers

Joan Huguet, del celler Can Feixes, ha rellevat a Josep Maria Albet en el càrrec de president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès.

Huguet arriba al càrrec amb la confiança plena de tots els actors que formen la denominació d’origen, ja que ha estat escollit per unanimitat dels 12 membres, els sis dels elaboradors i els sis dels viticultors. En una entrevista a Penedès TV ha explicat algunes de les propostes que vol tirar endavant.
Destaca, per exemple, la creació de la figura d’una vicepresidència, que hauria d’ostentar un viticultor.

Per crear la vicepresidència caldrà reformar els estatus de l’organisme.
Una altra idea que Huguet vol desenvolupar és la creació d’un viver de celleristes per a augmentar el nombre de microproductors al Penedès.
En aquest cas vol impulsar les joves incorporacions, donant-los recursos per arrencar amb les seves vinificacions.
Joan Huguet assenyala que ja té alguns locals controlats que podrien fer les funcions per oferir microcellers i creu que aquesta iniciativa es podria posar en marxa per la collita del 2020.
D’altra banda també explica que vol continuar amb la difusió de la història i la tradició del Penedès i de la cultura vitivinícola dels seus viticultors i elaboradors. En aquest sentit avança que es podria crear un guardó amb el nom de Demeter que reconeixerà persones que es caracteritzin per la defensa del paisatge i el vi del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: