Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Concurs Tastavins DO Penedès torna a celebrar l’entrega de premis a Vilafranca

El Concurs Tastavins DO Penedès torna a celebrar l’entrega de premis a Vilafranca

A la 53ª edició 21 cellers es reparteixen les 35 medalles en una gran festa a l’Auditori de Vilafranca.

L’Auditori Municipal de la Capital del Vi –ple a vessar– va ser aquest divendres a la nit l’escenari de la 53a edició dels premis que reconeixen la qualitat dels vins elaborats dins de la DO Penedès. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, es va mostrar molt satisfet perquè els premis tornessin a donar-se a Vilafranca i en el marc de les Fires de Maig. El nou president de l’entitat va remarcar la importància de treballar conjuntament amb el territori: “L’excel·lència dels nostres vins es mostra en actes com aquests, i és molt important fer-ho a casa”. Sota la direcció tècnica de la DO Penedès, enguany també s’ha renovat el jurat, que ha estat format per un panell de tastadors amb una gran representació de sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i winelovers. Amb les seves puntuacions s’ha aconseguit una visió molt transversal de cada vi presentat.
Amb un auditori amb més de 320 persones, i un escenari decorat amb els 35 vins finalistes, l’Acadèmia Tastavins Penedès va tornat a portar l’entrega de premis del concurs a Vilafranca del Penedès després de molts anys de fer l’acte a Barcelona. Durant la cerimònia, es van lliurar 5 medalles –3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or– en cadascuna de les 7 categories del concurs. Les medalles d’or van ser, en la categoria de vins blancs per per Mireia de Pinord, en blancs de criança per Àtica 3×3 de Parató Vinícola, en rosats per La Sala Rosat de Vallformosa, en negres per Curiós d’Albet i Noya. En l’apartat de negres de criança l’or va ser La Milana 2015 també d’Albet i Noya. L’or dels escumosos va ser per Marta de Torre del Veguer i finalment l’or al millor vi de xarel.lo va ser per l’Avi Ton d’Eudald Massana Noya. Els presentadors de l’acte, Judith Cortina i David Jové, tastadors del concurs i propietaris del portal enoturista.cat, es van encarregar de dinamitzar l’acte i de donar pas al Francesc Olivella, director de la DO Penedès, que va anar anunciant els guanyadors de cada categoria. El panell de tastadors també va tenir presència a la cerimònia, amb unes reflexions prèvies de cada categoria fetes per diferents representants. L’acte el van cloure els parlaments del president sortint de la DO Penedès, Josep Maria Albet, que va agrair el suport rebut en els seus 8 anys de mandat, va felicitar als guanyadors i va esperonar als cellers a presentar mostres al concurs. El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, va destacar “el dinamisme del Penedès, i el gran nombre d’activitats i actes que s’hi fan per promocionar el món del vi”. Finalment l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va felicitar als guanyadors i va encoratjar als cellers i a Tastavins a seguir treballant pel Penedès. Un cop acabat l’acte d’entrega de premis, tots els assistents van poder degustar els vins guanyadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: