Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle Paraules al Claustre i + s’inicia amb una jornada sobre Maria Dolors Calvet

Amb la sessió dedicada a recordar la personalitat i l’aportació com a compositora i pedagoga musical de la vilafranquina Maria Dolors Calvet s’inicia l’edició del 2019 de Paraules al Claustre i +.

Dissabte al matí el Claustre acollia el primer dels actes del cicle d’aquest 2019, que s’ha centrat en recollir la personalitat i les aportacions musicals i pedagògiques de la vilafranquina Maria Dolors Calvet. Nascuda a la capital de l’Alt Penedès el 1907, Calvat va ser una dona destacada de principis del segle XX per la seva aportació al món de la cultura, com recorda la tècnica de l’Ajuntament de Vilafranca Sílvia Amigó. La jornada permetia acostar-se a la seva figura des de diferents perspectives.

Un dels ponents era el doctor en filosofia i musicòleg Joan Cuscó que centrava la seva participació en l’apartat biogràfic de Calvet; però evidentment sense oblidar la seva aportació importantíssima com a pianista i pedagoga musical.

La jornada també va servir per fer una aproximació a la seva persona des d’una proximitat familiar com la que oferia la seva neta, Amaya Álvarez. Emocionada per aquest homenatge i record a la seva àvia, Amaya Álvarez va centrar-se en parlar-ne com com a mare i àvia, i com a dona avançada al seu temps.

La jornada va obrir-la el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, que va recordar la personalitat i la figura de Maria Dolors Calvet. De fet un nom que potser que li soni a molta gent a Vilafranca, ja que l’escola de música du el seu nom; però de qui la majoria de persones desconeixen la seva aportació al món de la cultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: