Dijous, 9 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 53è Concurs Tastavins DO Penedès ha celebrat la jornada de tast

Enguany el panell de tastadors ha estat format per 25 persones d’alt nivell vinculades al món vinícola des de diferents vessants: enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats…

L’edifici Àgora de Vilafranca del Penedès, seu de la Denominació d’Origen Penedès, ha acollit la jornada de tast del 53è Concurs Tastavins DO Penedès. Durant tot el matí de dilluns, s’han tastat el centenar llarg de referències de vins i Clàssic Penedès que s’hi han presentat. Els guanyadors de les diverses categories es donaran a conèixer el proper 17 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El president de l’Acadèmia Tastavins, Max Margalef, destacava el prestigi dels tastadors d’enguany.

El director del consell regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella, apuntava que cada tastador provaria entre 50 i 60 vins en tota la jornada.

El panell de l’edició 2019 del Concurs Tastavins DO Penedès està format per tastadors amb un ampli reconeixement i experiència en el món de vi. Sommeliers com Jordi Raventós o l’expert en cava, Xavier Roig i el sitgetà Bruno Tannino, de la Bullipèdia. També comptava amb perfils vinculats al món de la comunicació vitivinícola com el director de Cuines, Josep Sucarrats, l’escriptor Zoltan Nagy, el director del programa Glops de TV3, Carles Xuriguera, o el cap de redacció de Va de Vi, Ramon Roset. També n’han format part els creadors del portal Enoturista.cat, Judith Cortina i David Jové, i els vigents guanyadors del tast per parelles de Vila Viniteca, Joan Munné i Àlex Peris.

El tast a cegues s’ha estructurat en 7 categories: vins blancs, vins blancs de criança, vins rosats, vins negres, vins negres de criança, vins escumosos i vins monovarietals de xarel·lo. Tots ells s’han tastat amb les ampolles cobertes i amb copa Riedel. Després de posar en comú totes les puntuacions, s’atorgarà com a màxim 5 premis per a cada categoria: 1 medalla d’or, 1 medalla d’argent i 3 medalles de bronze.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: