Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana torna la Quintinada folklòrica i la cultura popular

Des de divendres tot un seguit d’activitats portaran la cultura popular i tradicional als carrers de Sant Quintí, amb l’actuació dels Castellers de Vilafranca dissabte a la tarda com a més destacat.

Les activitats s’iniciaran el divendres 31 de maig a les 6 de la tarda, al pati de la biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret, amb la companyia d’espectacles Micro Troupe, que realitzarà un taller de titelles per a nens i nenes on els més menuts descobriran l’art i la tècnica de les titelles.

Dissabte dia 1 de juny, dins el Festival En Veu Alta 2019 de narració i tradició oral que es celebra al Penedès des de fa 15 anys, es narrarà ‘memòries líquides’ a càrrec de la periodista Rosa Vendrell. Es tracta d’una proposta sobre les feines de rentar la roba de les àvies i besàvies a rius, recs, basses i safareigs. Es per això, que a les 11 del matí, es sortirà des de la biblioteca municipal Joan Sardà i Lloret per anar fins al safareig de Les Deus. Una proposta creativa amb l’aigua com i la memòria històrica a punt de partida.

A les 6 de la tarda, a la plaça de l’Església començarà l’actuació castellera en què actuaran els Castellers de Vilafranca i els Moixiganguers d’Igualada. Els Verds tenen previst descarregar el 3 de 9, el 4 de 9 i la torre de 8 amb folre, entre d’altres construccions. En acabar hi haurà una breu cercavila dels balls populars de Sant Quintí, catalogats com a Patrimoni Festiu per la Generalitat, des de la plaça de l’Església fins al pavelló esportiu. A les 10 de la nit començarà el concert de música.

El diumenge dia 2, hi haurà l’espectacle de titelles ‘El viatge del Drac Quintifoc’ a les 12 del matí a la plaça del Sol a càrrec de la companyia ‘Micro Troupe’.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tota la població.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: