Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Adjudicades les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca

Adjudicades les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca

Les obres d’ampliació i millora de la depuradora de Vilafranca han estat adjudicades per un import de 7,2 milions d’euros.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha adjudicat les obres per ampliar i millorar el tractament de la depuradora de Vilafranca, que dona servei a 13 municipis de l’Alt Penedès. Els treballs, que es preveu que comencin el mes de setembre, tenen un període d’execució de quinze mesos i un cost de més 7 milions d’euros.

Les obres consistiran en ampliar la capacitat de tractament de la planta mitjançant la construcció de dues noves línies de tractament biològic de les aigües residuals, que s’afegiran a les dues línies ja existents. L’actuació també inclou l’ampliació dels pous de pre-tractament, la construcció d’un nou decantador primari i dos de secundaris així com un nou digestor anaeròbic. Igualment s’ampliaran els edificis tècnics que allotgen les calderes i els bufadors necessaris per al funcionament dels reactors biològics.

L’objectiu és reduir les concentracions de nitrogen i fòsfor de l’aigua de sortida de la depuradora, el que comportarà una millora de la qualitat de la riera de Llitrà, que forma part de la conca del riu Foix.

El projecte també contempla millores de caràcter ambiental a la zona de la desembocadura a la riera, ja que es procedirà a la revegetació de la zona amb espècies autòctones.

L’estació depuradora va ser construïda l’any 1986 i ha estat remodelada en dues ocasions, el 1996 i el 2001. Actualment tracta les aigües residuals de Vilafranca, Els Monjos, Les Cabanyes, Font-rubí, La Granada, Olèrdola, Pacs, Sant Cugat, Sant Martí, Avinyonet, La Múnia, Torrelles i Vilobí.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: