Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Adéu plàstics! arriba a la riera de Llitrà en el marc de l’activitat ‘Rius amb vida al Penedès’

Adéu plàstics! arriba a la riera de Llitrà en el marc de l’activitat ‘Rius amb vida al Penedès’

La campanya Adéu plàstics! arribarà aquest diumenge 12 de maig a la riera de Llitrà. Es farà una caminda i neteja de l’entorn al mateix temps que es coneixerà la seva flora i fauna.

L’activitat forma part de la iniciativa ‘Let’s Clean Up Europe!’, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais.

A Vilafranca el punt de trobada serà a les 11 del matí del diumenge 12 de maig, a la plaça de l’Àgora tot just davant de l’INCAVI i del Centre Àgora, al polígon industrial Domenys II. L’activitat té una durada de dues hores i es planteja com una passejada circular on, al mateix temps que s’anirà recollint brossa, es parlarà de les espècies de vegetació típiques del bosc de ribera i s’explicarà com alguns productes que utilitzem esdevenen residus que perduren en aquests ecosistemes durant molt temps.

Un cop finalitzada la tasca de neteja, es farà un taller d’estampació de bosses reutilitzables i un petit refrigeri.

Tots el residus que es troben a les lleres dels rius poden posar en perill els organismes vius que hi habiten i per aquest motiu és important fer pública la situació i l’estat actual de conservació dels nostres rius i riberes fomentant la consciència ciutadana per tal de mantenir el seu bon estat de salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: