Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Vinseum inaugura ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’

Vinseum inaugura ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’

La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les vuit del vespre a la Capella del Vinseum.

L’exposició itinerant ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’ és una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya que ha comptat amb col·laboració de la Diputació de Barcelona.

‘Ossos’ ens apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics situats bàsicament a Catalunya. L’exposició explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física i la paleopatologia.

La mostra reuneix una cinquantena d’objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals.

L’exposició es podrà visitar al Vinseum fins al 16 de juny. Després de la seva estada a Vilafranca està previst que continuï la seva itinerància fins a finals de 2020.

A l’entorn de l’exposició s’han organitzat tres activitats paral·leles. La xerrada ‘La mort ens iguala, o no’, a càrrec de l’arqueòloga Núria Molist, el diumenge 12 de maig al migdia. La presentació dels primers resultats de l’excavació arqueològica de Cal Pa i Figues, amb els arqueòlegs Jordi Amorós i Imma Mesas, el divendres 24 de maig a les set; i la conferència ‘Els ossos ens parlen’, amb l’antropòloga Núria Armentano, el diumenge 2 de juny a les 12h.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

21:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes
22:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
23:00
Música essencial
Schönberg - Nit transfigurada

Penedès Televisió

21:30
Al dia
Informació general de Catalunya
22:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
22:30
Poemes pel Penedès
Sílvia Amigó, Santi Borrell i Fonxo Blanc / Pere Ventura, Pere Martí i Joan Serra

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: