Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha pogut celebrar una reeixida festa dels 3 Tombs amb força varietat de carruatges

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, destacava la participació de molts carruatges de la zona de la Vegueria Penedès.

Aquest 2019 ha plogut poquíssim. Ho va fer el dia 20 de gener, que era el diumenge previst per la celebració dels 3 Tombs a Vilafranca i la festa es va haver d’ajornar. Es va preveure per aquest diumenge, 31 de març, i desprès de setmanes sense pluja, el mal temps tornava a amenaçar la festa. Però en aquesta ocasió, malgrat els núvols del matí, la celebració es va poder dur a terme i amb molt bona participació de cavalls i carruatges.
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, destacava la participació de molts carruatges de la zona de la Vegueria Penedès.
A les 10 de matí i a la zona esportiva es va fer el tradicional esmorzar per als participants.
Allà podíem parlar amb el propietari del Goliat, el cavall més gran de Catalunya amb 1.400 quilos de pes. El seu propietari és l’Antonio Molet de Sant Llorenç d’Hortons.
Al final van participat als 3 Tombs de Vilafranca al voltant de la rambla de la Girada uns 105 cavalls i 30 carruatges, xifra similar a la dels darrers anys, però en aquesta ocasió amb una interessant varietat. És a dir alguns dels participants previstos al gener no van poder venir, però sí que ho van fer altres que al gener no els anava bé. La festa l’organitza l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès, els responsables de la qual es van mostrar molt satisfets del resultat final.
Encapçalava la comitiva la Banda de la Verge de la Misericòrdia. El banderer era el Ricard Vallès, les cordonistes la Sandra Muniente i la Núria Treserras i el capità banderer el Roger Vallès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: