Divendres, 18 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Borrell presenta un estudi sobre la vinya i el vi del Penedès dels darrers 160 anys

Després de 2 anys de treball, Santi Borrell ha publicat aquest llibre que explica neix del neguit que li va quedar en acabar l’estudi sobre el món del cava.

Considera que és com una segona part, un complement, ja que en aquella primera obra no es parlava pràcticament gens de la vinya. Recorda també que ha estat un llibre complicat, ja que estat difícil accedir als arxius i informació de cellers del Penedès.

Borrell remarca també que es tracta d’un llibre que recull les seves percepcions sobre el sector, i també la seva visió del Penedès. En aquest sentit insisteix en que el Penedès vitícola viu moments complicats.

Comenta que des del primer moment el vi del Penedès es va vendre a través d’intermediaris per ser comercialitzat a doll i a preu baix. Una situació que ha marcat, encara ara, la evolució dels productes i els seus preus, i sobre tot també la relació entre productors i elaboradors. Així, apunta que cada cop hi ha menys pagesos, tot i que el nombre d’hectàrees conreades no baixa al Penedès.

Del llibre ‘La vinya i el vi del Penedès 1850-2018’ se n’han editat 300 exemplars que ja es poden trobar a les llibreries.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

10:45
El reportatge
Activitats d'esport adaptat
11:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
11:30
Retalls d'història
La Capella de Sant Joan

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: