Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Borrell ha presentat el seu estudi sobre la vinya al Penedès al Consell Comarcal

El llibre és la segona part de l’estudi que fa uns anys va presentar sobre el món del cava.

Després de més de dos anys de treball d’investigació, Santi Borrell ha publicat ‘La vinya i el vi del Penedès 1850-2018’, un llibre que neix del neguit que li va quedar en acabar un primer estudi sobre el món del cava.

Aquest acte al Consell Comarcal era la presentació oficial del llibre a Vilafranca, i va comptar amb la presència de representants del sector, com el president de la D.O. Penedès, Josep Maria Albet; i Mireia Torres, de la Fundació Família Torres.

Santi Borrell explicava que el llibre és un estudi que vol ser també una mostra del seu amor per el Penedès.

Tot i que és un recull de dades molt exhaustiu, Borrell comenta que queden encara molts temes sobre els quals es podria fer una investigació com les que ell ha fet sobre el cava i la vinya. Parla per exemple de la fil·loxera, les varietats o la situació actual de la pagesia al Penedès amb una perspectiva històrica.

Ara per ara però, comenta que no s’ha plantejat iniciar un nou estudi i recorda que tot plegat va començar en un moment en que necessitava descansar de la poesia, que de fer és la seva passió. Com diu, ho és també el Penedès.

Sobre el llibre que dijous a la tarda presentava al Consell Comarca, Borrell recorda que ha estat complicat, ja que ha estat difícil accedir als arxius i informació de cellers del Penedès.

Remarca que es tracta d’un llibre que recull les seves percepcions sobre el sector, i també la seva visió del Penedès. En aquest sentit insisteix en que el Penedès vitícola viu moments complicats. Comenta que des del primer moment el vi del Penedès es va vendre a través d’intermediaris per ser comercialitzat a doll i a preu baix. Una situació que ha marcat, encara ara diu, la evolució dels productes i els seus preus, i sobre tot també la relació entre productors i elaboradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: