Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reflexionar sobre el dolor i la felicitat ha centrat la IV Jornada d’Ètica de l’Alt Penedès

En el marc del Vilapensa, la jornada organitzada des de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, el Consorci Sociosanitari de Vilafranca i la Societat Catalana de Bioètica per parlar de dolor i felicitat

L’Auditori del Fòrum Berger Balaguer acollia aquesta trobada arribava ja a la seva quarta edició, la segona sota el paraigua del Vilapensa, amb la voluntat de continuar sent un punt de trobada i reflexió de professionals de la sanitat i l’atenció sociosanitàsria del Penedès-Garraf. Tenint en compte que enguany al Vilapensa girava entorn la cerca de la felicitat, la jornada es va voler enfocar en reflexionar sobre com el dolor i el patiment afecten la felictat, com explicaven des del comitè d’ètica de l’Hospital Comarcal.

Al llarg del matí els assistents van poder escoltar primer la conferència inaugural del doctor Jordi Pigem; i seguir després participant de les taules rodones. La primera es feia amb experts i reflexionava sobre el dolor físic, el dolor psicològic i el dolor social; i la segona que presentava una iniciativa que impulsa la Societat Catalana de Bioètica per crear club de lectura en bioètica en els centres sanitaris. En aquest cas es va reflexionar sobre el llibre «Un món feliç» d’Aldous Huxley.

La directora de l’Àrea Social i Qualitat del Consorci Sociosanitari Ricard Fortuny, en representació del comitè d’Ètica d’aquest centre, comentava que feien una valoració positiva de la jornada. Un any més amb bona assistència, participació i mostrant-se com un espai útil de reflexió.

En el fons de tots els debats de la jornada hi havia la voluntat de reflexionar sobre com es viu avui dia el dolor en una societat on sembla imposar-se la plena felicitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: