Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Eugeni d’Ors posa en marxa el programa #aquiproubullying

#aquiproubullying és un programa d’innovació pedagògica impulsat pel Departament d’Ensenyament que busca prevenir, detectar i intervenir l’assetjament entre iguals.

La finalitat del programa és estimular els centres educatius a elaborar un projecte que sensibilitzi la comunitat escolar sobre la importància de prevenir i eradicar l’assetjament entre iguals; formar la comunitat escolar per tal de prevenir, detectar i intervenir davant possibles situacions d’assetjament entre iguals; i apoderar i implicar l’alumnat per detectar i aturar els processos d’assetjament escolar mitjançant accions de servei a la comunitat.

A l’INS Eugeni d’Ors han decidit desenvolupar el programa a través d’un grup motor integrat per professorat i alumnat.

Jordi Belda és el professor responsable d’#aquiproubullying a l’Eugeni.

A banda de la formació del professorat i l’elaboració d’un protocol d’actuació, un dels primers passos ha estat la posada en marxa d’una aplicació que permet que qualsevol alumne reporti una situació d’assetjament.

Una altra de les potes del programa i part fonamental de l’engranatge d’#aquiproubullying són els 22 alumnes «guaita» que estan atents a qualsevol situació d’assetjament o conflicte que es produeix al seu voltant. La Nerea, la Daniela i l’Arnau, alumnes de 3r D, formen part d’aquest grup.

El programa #aquiproubullying inclou fases de formació al centre, elaboració del projecte, implementació i avaluació del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: