Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de l’escola Vedruna de Sant Sadurní serà a la final de Firts Lego League a Turquia

Els 10 joves que conformen l’equip, amb els seus monitors i monitores, afronten amb il·lusió el repte de defensar la seva feina a Turquia, però necessiten trobar finançament per cobrir les despeses.

Després de superar la fase estatal que es va disputar fa unes setmanes a Tenerife, on van assolir el primer premi com a solució més innovadora, han aconseguit plaça per disputar una de les finals mundials que es farà a Turquia entre el 22 i el 25 de maig.

El grup de 10 alumnes d’entre 12 i 16 anys de l’escola Vedruna de Sant Sadurní, amb el nom de Verc’s, han dedicats els caps de setmana dels darrers sis mesos a treballar intensament en aquest projecte, i ara defensaran la seva feina a Turquia competint amb un centenar d’equips de 70 nacionalitats diferents. L’Alejandro, l’Àngel, l’Èlia, l’Adriana, la Mariona, la Maria, la Núria, l’Olau, el Guillem i la Mireia es mostraven il·lusionats amb aquesta oportunitat.

Les competicions de Firts Lego League se centren en tres àmbits, que inclou un projecte científic, un treball de robòtica i la defensa d’uns valors associats al seu projecte. Enguany s’han desenvolupat projectes científics relacionats amb la vida dels astronautes a l’espai. Els alumnes de Sant Sadurní han proposat unes malles intel·ligents que detecten s’ hi ha manca de flux sanguini de les cames cap a la part superior del cos i la reactiven si cal. Una de les components de l’equip, l’Adriana, ho explica.

De fet, el seu projecte l’han presentat a diferents experts que han valorat molt positivament la solució proposada pels alumnes sadurninencs.

Ara tenen l’oportunitat de presentar-lo a la final mundial que es disputa del 22 al 25 de maig a Turquia; però l’elevat cost del desplaçament sumat a que fa poques setmanes ja van haver d’afrontar la final estatal a Tenerife els ha fet posar en marxa diferents accions per buscar finançament. L’Èlia comenta que han posat en marxa una pàgina de micromecenatge per mirar de recollir el màxim possible dels 13.000 que els costa l’experiència, i també vendran números per una panera al mercat de Vilafranca aquests propers dissabtes.

Es por trobar l’enllaç a aquesta pàgina de micromecenatge i tota la informació sobre el seu projecte a la web de l’escola vedruna de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: