Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Aplec de Foix ha reunit centenars de persones al santuari

El dilluns de Pasqua se celebra el tradicional Aplec de Foix amb la participació de centenars de persones.

L’aplec té lloc al santuari de la Mare de Déu de Foix, a Torrelles de Foix. Comença amb una caminada per pujar al santuari des de Torrelles i continua amb un esmorzar, la missa solemne a les dotze del migdia, una ballada de sardanes i un dinar a base de paella i botifarra amb patates. A la tarda, per cloure la jornada, tenia lloc un espectacle infantil.

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, explicava que l’aplec és una tradició molt seguida on les famílies poden passar tota la jornada en un indret privilegiat.

L’aplec també va servir per presentar el llibre ‘Els goigs a Nostra Senyora de Foix, advocada i patrona del Penedès’, de Joan Solé Bordes i Albert Parellada Guixens. Aquesta publicació ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i la col·laboració de Gogistes Penedesencs.

L’origen del llibre va ser la troballa, per part de Marcel Martínez, d’un goig de 1716 dedicat a la Mare de Déu de Foix a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: