Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Setmana Santa centra la quinzena edició de la trobada de Centres d’Estudis del Penedès

L’Institut d’Estudis Penedesencs continua confegit l’Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial del Penedès, recollint informació sobre festes i tradicions culturals del territori de la Vegueria.

La seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs a Vilafranca acollia dissabte aquesta quinzena trobada que servia per iniciar els treball de cara a recollir informació i confegir les fitxes del inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial del Penedès en relació a les celebracions de Setmana Santa i Pasqua a la Vegueria del Penedès.

La coordinadora del inventari, Àngels Travé, comentava que aquestes trobades son un espai de treball conjunt dels diferents municipis de la Vegueria per tractar qüestions que tenen a veure amb les festes, tradicions i cultura del territori.

L’encarregat d’aquesta fitxa sobre Setmana Santa i Pasqua és l’historiador Daniel Sancho París, que explicava que les primeres tasques se centraran en veure quin és el moment actual d’aquestes celebracions en diferents municipis de la vegueria.

En aquesta sessió de dissabte es va convidar per exemple representants de Sitges, El Vendrell, l’Arboç o Cubelles per tal de presentar les diferents maneres d’enfocar aquestes festes al nostre territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: