Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del Dansòmetre torna a portar la dansa al carrer amb una gran participació

La segona edició del festival Dansòmetre s’està celebrant a Vilafranca des de divendres passat i fins aquest divendres.

Aquest diumenge, però, tenia lloc un dels moments més esperats: les exhibicions d’escoles i companyies locals a la Rambla de Sant Francesc i a la Plaça de Santa Maria.

L’objectiu del Dansòmetre és donar pes a la dansa com a disciplina de consum cultural i generar públics nous, a banda de crear un espai compartit on el públic ja avesat a la dansa trobi propostes interessants.

El festival va néixer amb l’impuls d’apropar la dansa a la ciutadania aplegant un projecte de llarg recorregut, com ha estat des de fa anys la celebració del Dia de la Dansa als carrers de Vilafranca, i els espectacles professionals de dansa que es programen al Teatre Cal Bolet.

El fet que les actuacions del Dansòmetre i l’Off Dansòmetre es fessin en diumenge podia condicionar la participació del públic, però la gent va respondre i totes les exhibicions van comptar amb una gran participació.

El festival aplega enguany dos espectacles professionals. El primer es podia veure divendres passat a Cal Bolet com a obertura del Dansòmetre. ‘It started with a dance / Dancing Graffiti’ és un espectacle doble que barreja la dansa, l’humor i les projeccions en dues peces en les quals una ballarina “conversa” amb les imatges projectades per un artista digital que seu entre el públic.

L’altre espectacle professional tancarà aquest divendres la segona edició del Dansòmetre. Al festival, cada any es convida una coreògrafa o un coreògraf que, juntament amb ballarins i ballarines de les diverses escoles de dansa de Vilafranca, crea un espectacle nou. Aquest any s’ha comptat amb el coreògraf Miquel Barcelona i el seu espectacle ‘Pelegrins’. El resultat d’aquest treball conjunt es podrà veure aquest divendres a dos quarts de nou del vespre al Teatre Cal Bolet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: