Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pel·lícula del penedesenc Ramon Tort sobre Andrea Motis s’estrena aquest dijous

El film és el resultat de tres anys de convivència amb la jove trompetista i cantant, Andrea Motis.

La trompeta silenciosa’ escrita i dirigida pel penedesenc Ramon Tort s’ha estrenat a diversos cinemes catalans aquest dijous. El film és el resultat de tres anys de convivència amb la jove trompetista i cantant, Andrea Motis. El realitzador l’ha acompanyat en un moment de la seva vida on hi ha hagut canvis vitals, dubtes, pors i contradiccions. I l’ha volgut retratar des de la proximitat per donar a conèixer la persona que hi ha rere la músic i que es caracteritza per una personalitat discreta, que assumeix la fama com a preu que ha de pagar per poder-se dedicar a la seva passió, el jazz.

Andrea Motis va destacar ja des de petita com a cantant, trompetista i saxofonista. Als 14 anys va rebutjar una important oferta del segell Blue Note. Als 16, Universal va trucar a la seva porta, però tampoc no estava preparada. Finalment, als 21 anys, ha arribat el moment de fer el gran salt al jazz internacional.
El documental es planteja diverses preguntes: Qui és en realitat Andrea Motis? D’on sorgeix la seva màgia? Què fa que la seva música enamori a tanta gent i tan heterogènia alhora? Està a punt per donar el gran salt, però… l’interessa la fama o el triomf? Andrea Motis no vol ni l’èxit ni la fama sinó viure el present. La seva música encarna aquests valors tan poc freqüents: no té pressa per arribar al següent compàs, cada nota
és una finalitat en sí mateixa. Una pel·lícula sobre canvis vitals, dubtes, pors, contradiccions i molt de jazz.

L’11 i 12 d’abril el documental arribarà a la Sala Zazie de Vilafranca i comptarà amb la presència del director.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: