Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La festivitat de la Mare de Déu dels Dolors tindrà uns nous goigs

La festivitat de la Mare de Déu dels Dolors tindrà uns nous goigs

El proper divendres, dia 12, tradicional festivitat dels Dolors de la Mare de Déu, es recuperaran i cantaran els goigs a ella dedicats, en base a una nova edició que s’estrenarà.

La celebració eucarística de la festivitat, com els altres dies del Septenari des del dimarts 9 d’abril, tindrà com a marc la capella de les Dolors, a la plaça de Jaume I, a les 8 del vespre i a la cloenda de la missa del dia 12 es cantaran aquests goigs recuperats.
Aquesta nova edició, promoguda per Gogistes Penedesencs i que s’obsequiarà a tots els fidels assistents, recupera uns versos populars, revisats per Mn. Xavier Aymerich i que en el seu dia va musicar Mn. Josep Maideu. A la vegada, inclou una àmplia nota històrica sobre la vilafranquina capella de les Dolors, d’acord amb el seu nom popular, així com la seva relació històrica amb la capella de Sant Pelegrí que hi ha al costat i la basílica de Santa Maria amb la que comparteix plaça.
La devoció a la Mare de Déu dels Dolors té el seu origen a Florència a l’època medieval (S. XIV) quan es crea l’orde mendicant dels Servents de Maria, que ben aviat seran coneguts popularment com a Servites. Eren persones que seguien una regla de vida basada en la penitència i la pobresa, sota l’advocació particular de la Mare de Déu dels Dolors. Durant els segles XVII i XVIII l’orde es va estendre per Catalunya i va arribar també a Vilafranca on el 15 de març de 1699 es va posar la primera pedra de la capella, construcció de la qual se’n feu el darrer pagament el 9 de gener de 1704.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: