Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cultura en temps de repressió centra la tercera sessió de Cafès per la República

L’actriu Clara Cols i el pallasso professional Jordi Pesarrodona van conduir el debat en que es va destacar la importància de la cultura com a eina de transformació de la societat.

L’acte, organitzat per Tot República i Birres per la República, es va fer el divendres 5 d’abril al vespre al Casal Popular de Vilafranca, amb l’objectiu de promoure el debat i les iniciatives a favor de la nova República Catalana centrats en la Cultura en temps de repressió.

L’actriu, productora i pedagoga teatral vilafranquina Clara Cols, i el pallasso professional, activista social i regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, van ser els protagonistes de la Tertúlia.

Aquesta era la tercera tertúlia del segon Cicle de Cafès per la República que s’ha organitzat amb l’objectiu de promoure el debat i les iniciatives a favor de la nova República Catalana des del punt de vista dels diferents sectors. En aquest cas, la Cultura i el sector cultural en temps de repressió centraven l’acte, tenint en compte el context polític i social actual, sota la mirada de Clara Cols i Jordi Pesarrodona.

Clara Cols apuntava que la cultura és bàsica per la transformació de qualsevol realitat. Potenciar l’esperit crític i mirar de fer una societat més integradora és indispensable des del seu punt de vista.

Per la seva banda, Jordi Pesarrodona apuntava que la cultura sovint ha estat en el punt de mira del poder, ja que és una eina d’empoderament ciutadà i pot ser una eina important de canvi per fer República.

Ambdós recordaven que si es perd la capacitat de crítica i es cedeix a la censura que pugui imposar el poder, o a l’autocensura que es puguin aplicar els propis creadors, la societat ho pateix de forma negativa.

El cicle de Cafès per la República, organitzat conjuntament per la plataforma sobiranista del Penedès Tot República i l’agrupació Birres per la República, ha estat concebuda amb la intenció d’anar més enllà de les comarques penedesenques i obrir les portes a persones de fora interessades en el tema o que vulguin aportar o compartir informació de valor a la trobada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: