Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Manuel Tresserras, ha presentat a Vilafranca el llibre ‘Obertura republicana’

L’acte de presentació es va fer divendres passat a l’Escorxador, conduit per la regidora vilafranquina, Mònica Hill.

Obertura republicana és un llibre realitzat pels professors Enric Marín i Joan Manuel Tresserras i editat per l’Editorial Pòrtic. Parteix de la idea que vivim un canvi d’època d’un abast extraordinari. En el transcurs de la presentació Tresserres també parlava d’un moment, l’actual, de compàs d’espera, pendents de les eleccions del 28 d’abril i del 26 de maig, i pendents també del resultat del judici i potser també d’unes noves eleccions a catalanes. Tresserres demana que les institucions catalanes es posin a governar i gestionar, per afavorir arribar a més gent amb el missatge idependentista.

El llibre ‘Obertura republicana’ vol respondre a les grans qüestions i reptes que planteja aquesta crisi d’època global. A escala catalana, planeja que cal deixar enrere la temptació essencialista identitària i la concepció obsoleta dels estat nació. Tresserras apunta que la nostra societat ha viscut diverses transformacions que ens han dut fins a la incertesa actual. D’una banda, no es veu marge de maniobra en l’Estat espanyol; de l’altra, les tradicionals elits catalanes no semblen tenir un projecte específicament català.
Tot i això l’independentisme té un amplíssim suport, perquè connecta amb les línies de fons d’aquest canvi d’època, que ‘Obertura republicana’ analitza i al qual vol donar resposta.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: