Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC tracta la immigració i nova ciutadania en una nova Trobada per la Vilafranca Republicana

Els republicans van presentar algunes de les propostes que volen tirar endavant per aconseguir que Vilafranca sigui capdavantera en cohesió social.

Aquest dimecres al vespre, la seu d’ERC va acollir la Trobada per una Vilafranca Republicana relativa a la nova ciutadania. A l’acte es va comptar amb la presència de la diputada al Congrés Ana Surra, la republicana Georgiana Ciupag i la membre del jovent republicà, Lisbeth Murga, a més de la candidata d’ERC a les municipals, Mònica Hill.

Murga va començar destacant que l’objectiu d’ERC és capgirar la desigualtat ja que creuen que no ha d’haver una diferenciació entre ciutadans de primera i de segona.

A banda de la primera acollida a nouvinguts, ERC té altres propostes relatives a aquesta qüestió. Volen garantir les polítiques d’inclusió i facilitar que la nova ciutadania sigui present en actes socials i públics de la vila així com en les institucions. Una altra intenció és la de fomentar la perspectiva de gènere i LGTBI sense fer abandonar la pròpia cultura de cadascú. Es comprometen a potenciar el paper de la mediació cultural dins les escoles i instituts amb la finalitat que no es formin grups i tothom es relacioni entre si. El seu programa també comptarà amb el desenvolupament de plans locals d’immigració així com el foment de la multiculturalitat.

Per la seva banda, la diputada Ana Surra, apuntava que les persones nouvingudes han de lluitar perquè se’ls consideri igual que a la resta de població i, sobretot, participar de la política.

Georgiana Ciupag va voler fer una advertencia sobre l’extrema dreta i el feixisme, tot convidant a fer un debat responsable quan es parli d’immigració, sense generalitzar i sense posar etiquetes. Afegia que Vilafranca ha de ser capdavantera en la cohesió social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: